Google helyezés vizsgáló

A Google-dzsungel Indiana Jones-a: Fedezd fel weboldalad rejtett kincseit!

Oké, srácok, képzeljétek el, hogy van egy barátotok, aki annyira elveszett az interneten, mint én szoktam a IKEA-ban. Na, ez a haver nemrég felhívott, olyan kétségbeesetten, mintha épp most törölte volna az összes mémjét véletlenül. „Tesó,” nyögte Zoli a telefonba, „az új vintage bicikli webshopom olyan láthatatlan a Google-on, mintha nindzsáknak árulnék fekete ruhákat egy sötét szobában!” Ekkor villant be nekem a megoldás, és elküldtem neki a varázsigét: googlehelyezes.hu.

Srácok, ez az oldal olyan, mint egy szuperszonikus radar a weboldalatoknak, csak sokkal menőbb és nem kell hozzá PhD. Bedobod a domain neved, kiválasztod a kulcsszavaidat, és bumm – máris látod, hol rejtőzködsz a végtelen online dzsungelben. De ez még nem minden! Nem csak száraz adatokat kapsz, mint valami unalmas Excel táblázatban. Ez az oldal úgy magyarázza el a dolgokat, mintha a legjobb haverod lenne, aki egyszerre zseniális programozó, stand-up komikus és motivációs speaker. Képzeljétek el, hogy van egy cimborátok, aki egyszerre beszél folyékonyan Google-ül és ember nyelven, képes ezt elmagyarázni nektek egy sör mellett úgy, hogy még a hahotától is leestek a székről, és közben úgy fellelkesít, hogy azonnal neki akartok ugrani a weboldal tuningolásnak, mintha az életetek múlna rajta.

Zoli azóta úgy használja ezt a cuccot, mint más a kedvenc okosóráját – folyamatosan lesi, mi újság a weboldalával. De figyelmeztettem ám: „Öcsém, ne ess túlzásba! A Google olyan kiszámíthatatlan, mint egy zsák cica egy gombolyag fonallal. Ma itt vannak, holnap ki tudja hol.” A lényeg, hogy a hosszú távú trendeket figyeld, ne ess kétségbe, ha egyik nap kicsit lejjebb csúszol. Ez az oldal olyan, mint egy brutálisan őszinte, de végtelenül segítőkész haver. Ha látod, hogy lecsúsztál pár helyet, nem kell azonnal eladnod a céged és elmenned remetenek a Mátrába. Az oldal segít megérteni, mi történt, és ad tippeket, hogyan kapaszkodj vissza a toplista felé, mintha egy online Yoda lenne, csak kevesebb zöld bőrrel és több humorral. Persze, ne várjátok, hogy varázsütésre az első helyre repít, mintha egy digitális varázsszőnyegen utaznátok. De ha okosan használjátok az infókat, amiket kaptok, fokozatosan egyre feljebb mászhattok a Google létráján, mint egy SEO ninja csapat.

És tudjátok mi a legeslegjobb? Zoli tegnap este felhívott, úgy üvöltött a boldogságtól, hogy azt hittem, nyert a lottón: „Tesó, nem fogod elhinni! Már az első oldalon vagyok a ‘hipszter vintage bicikli’ keresésre! Az emberek úgy rendelik a bringáimat, mintha holnap betiltanák a kerékpározást!” Látjátok, erre jó ez a zseniális oldal. Nem csak megmutatja, hol vagytok, de segít is feljebb jutni, mintha egy személyi edző lenne a weboldalatoknak, csak sokkal olcsóbb és nem izzadtok közben. Szóval, ha van egy weboldalatok, és azt akarjátok, hogy több ember lássa, mint ahány kávét megisztok egy évben (és tudjuk, hogy az rengeteg), itt az ideje, hogy kipróbáljátok ezt a titkos fegyvert. Ki tudja, lehet, hogy épp ez lesz az a lökés, amire szükségetek van, hogy berobbanjon az online bizniszetek, és végre megvegyétek azt a menő kütyüt, amit mindig is akartatok. Vagy legalábbis egy hatalmas pizzát a sikereitek örömére, miközben azon töprengtek, hogyan költsétek el azt a sok pénzt, amit az új vevőitek hoznak majd. Na, mire vártok még? Ugorjatok rá erre az oldalra, nézzétek meg, hol rejtőzik a ti kis webes kincsetek a nagy Google-óceánban, és kezdjétek el megtervezni a világuralmatokat! Ki tudja, lehet, hogy holnap már ti lesztek az új online guruk, akiket még Zoli is megkeres tanácsért, miközben ti csak vigyorogtok, és azt gondoljátok: „Köszönjük, kedves varázsweboldalunk, hogy felfedted számunkra a Google-dzsungel összes titkát!”