Vérnyomásmérő

Legjobb vérnyomásmérő

A vérnyomásmérő egy olyan eszköz, amely segítségével mérni tudjuk a vérnyomásunkat. A vérnyomás az artériákban jelen lévő nyomás, amelyet a szív pumpálása okoz. A normális vérnyomás 120/80 mmHg körül van. Amikor a vérnyomás magasabb, mint a normális, hipertóniának nevezzük.

A vérnyomásmérők kétféle típusa létezik: az aneroid és az elektronikus vérnyomásmérők. Az aneroid vérnyomásmérők hagyományos, mechanikus eszközök, amelyeket kézzel kell pumpálni, és a mérés eredményét a skálán olvashatjuk le. Az elektronikus vérnyomásmérők pedig elektronikus eszközök, amelyek automatikusan mérnek és kijelzik a vérnyomás értékét.

A legjobb vérnyomásmérő azonban nem feltétlenül az, amelyik a legdrágább, hanem az, amelyik megbízhatóan mér és kényelmesen használható.

Az elektronikus vérnyomásmérők között a legjobbak azok, amelyek memóriafunkcióval rendelkeznek, így tudjuk tárolni a mért értékeket és később összehasonlítani azokat. A kényelmes használatot segíti, ha a mérőeszköz automatikusan felismeri a karban lévő szívritmust és képes kiszűrni az artefaktokat, ami jelentősen javíthatja a mérési eredmények pontosságát.

A mérésnél a helyes pozíció is fontos, a kar a szív szintjén kell legyen, és a könyökét 90 fokban kell hajlítani.

Mindezek alapján, a Omron M6 Comfort, az Omron M7 Intelli IT és a Withings BPM Connect are considered as a good choice. ezek jelenleg a legjobb vérnyomásmérők között számon tartottak.

Egyéni igényeidnek és orvosi tanácsadásnak megfelelően, érdemes megfontolni, hogy milyen funkciókra van szükséged a vérnyomásmérődben. Ha például szívinfarktus vagy stroke után kapod a vérnyomásodat, akkor érdemes lehet egy olyan eszközt választani, amelyik nyomon követi a pulzusszámodat és figyelmeztet, ha a pulzusod rendellenesen magas. Ha pedig nagyon gyakran mérsz vérnyomást, akkor érdemes lehet olyan eszközt választani, amelyik több mint egy mérést tud végrehajtani egymás után, és átlagot képez az eredményekből.

Ezenkívül érdemes figyelembe venni a vérnyomásmérő méretét és súlyát, valamint a kijelző méretét és jól olvashatóságát is.

Az is fontos lehet, hogy a vérnyomásmérővel könnyen tudjunk kommunikálni, például a smartphone-unkkal, hogy nyomon tudjuk követni az eredményeket, vagy az orvosunkkal megosszuk azokat.

Mindezek alapján, ha a legjobb vérnyomásmérőt keresed, érdemes lehet alaposan megfontolnod azt, hogy milyen funkciókra van szükséged, és hogy melyik eszköz felel meg leginkább az igényeidnek. Emlékeztetni kell, hogy a legjobb vérnyomásmérőkön kívül a legfontosabb az orvosodkal való konzultáció és a rendszeres ellenőrzés, ahol tudni fogod a pontos értékeket.