Zalaegerszeg fogorvos

Zalaegerszeg fogorvos

Zalaegerszeg fogorvosairól megoszlanak a vélemények. Van, aki elégedett a felhozatallal, míg mások negatívan nyilatkoznak a zalai megyeszékhely praxisairól. És valószínűleg ez utóbbiak vannak többségben. Én személy szerint borzasztó csalódott vagyok, ami a kínálatot illeti. Már sok helyi orvost felkerestem már, így van bőven tapasztalatom velük kapcsolatban. A konklúzióm a következő: a jó fogorvosok megfizethetetlenek a számomra, a kevésbé jó fogorvosokra pedig sosem bíznám rá a fogsoromat. (Ugyanis tudom, hogy a kevésbé jók nem megfelelő hozzáállással dolgoznak, és sajnos már volt „szerencsém” embertelen, durva fogászati beavatkozást elszenvedni. Akinek kezelték már érzéstelenítő nélkül a gyulladt fogát, az tudja, miről beszélek). Gondolom sokan vannak még így ezzel.

Az ingyenes, illetve részben ingyenes ellátásról, így az ügyeleti fogászat-, és a körzeti rendelők beavatkozásairól pedig csak nyomdafestéket nem tűrően tudnék nyilatkozni. Nemtörődömség, a szakmaiatlanság és a páciensek földbe tiprása jellemzi őket. Velük is volt már dolgom sajnos: egyszer be kellett mennem az ügyeletre, mikor egy esés miatt felszakadt az ínyem. Órákig várakoztam, és végül nem is láttak el. Nem foglalkoztak velem.

Másnap egy magánpraxisban szerencsére orvosolták a problémám. Emiatt nem is választok soha helyi fogászatot semmilyen ilyen típusú kezelésre. Inkább továbbléptem a zalaegerszegi kínálaton, és ha szükség van rá, gondolkodás nélkül autózok harmincöt percet egy jóhírű, ám mégsem méregdrága fogorvoshoz, aki nem mellesleg emberségesen és magas szaktudással látja el az embert, mintsem hogy egy helyi fogászatba betegyem a lábam.

Persze egy percig sem vonom kétségbe a zalai megyeszékhely nívósabb praxisainak szakmai hozzáértését, viszont szomorúan tapasztalom, hogy az árak egyre csak nőnek (holott már a kezdeti bevezetőárak is meglehetősen borsosak voltak), számomra pedig mára már túlságosan elszabadultak és megfizethetetlenné váltak a neves praxisok díjai. Ennek ellenére számos ismerősöm választja ezeket a fogászatokat (többek között azért, mert helyben vannak), és mindig elégedetten távoznak tőlük. Beszámolójuk alapján az itt végzett kezelések kíméletesek, alaposak, emberségesek és gyorsak.

Egyik szomszédom például erős fogfájással küzdött napokig, és hiába próbálta, nem bírta kivárni, míg elérkezik a megbeszélt fogászati időpontja. A fájdalma már-már elviselhetetlenné vált. Kénytelen volt tehát azonnal meglátogatni a rendelőt, és igaz, hogy kicsit várnia kellett a sorára, de még aznap ellátták. Nem küldték haza, ahogy azt például az ügyeleti fogászatokon teszik. Persze mindezért háromszor annyit fizetett, mint normál esetben, de mint tudjuk, nem a pénz számít, ha óriási a fájdalom. Persze ezt a legtöbb esetben ki is használják a fogászatok. Persze hozzá kell tenni, hogy Zalaegerszeg fogorvosai a megye minden pontján ismertek. Van, aki a minőségi munkájáért, és van, aki az általa tanúsított kegyetlen bánásmódért. Például az a fogorvos, akihez én járok – aki, ahogy már említettem, harmincöt percnyi autózásra található a zalai megyeszékhelytől – már meg sem lepődik, hogy rengeteg zalaegerszegi páciens fordul meg a fogorvosi székében.

Ő is ismeri az összes orvost, és – bár ezt nem mondja ki nyíltan – teljes mértékben elítéli mind a durva kezeléseket, mind a pénzvadász beavatkozásokat (még ha azok nívós színvonalat is képviselnek). Ő azt vallja, hogy a páciens az első, és nem a pénz az elsődleges, hanem az elégedett, visszatérő ügyfél. Sajnos kevés az ilyen szakember.

Zalaegerszeg fogorvosai tehát nem eredendően elkerülendők, egyszerűen csak el kell döntenie a páciensnek, hogy akar e távolabbi, de olcsóbb megoldást keresni, vagy inkább helyben választ praxist, ám akkor mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. Sőt, még egy lehetősége is van a betegnek: helyben marad, és ingyenes kezelést kap (közfinanszírozott alapon), de akkor számolnia kell az esetleges embertelen, kíméletlen bánásmóddal és beavatkozással.

De lehet, hogy nincs igazam, és csak nekem vannak rossz tapasztalataim, vagy egyszerűen csak sikerül mindig rossz kezekbe kerülnöm, ha a városi fogászatokat választom. Mindenesetre én nem kockáztatok, a zalai megyeszékhely fogorvosait örök életemben kerülni fogom. És maradok a bevált, ám városon kívüli megoldásnál.

Mi őket választottuk.