Cukorbetegen az online rengetegben

Figyelj, tesó, el kell mesélnem neked, mi történt velem a minap! Szóval, van ez a cukorbetegségem, amit eddig nem igazán vettem komolyan. De a múltkor a dokimtól megkaptam a magamét, hogy márpedig nekem is méricskélnem kéne, ha tovább akarok élni. Hát, mondom, legyen, akkor veszek én is egy vércukormérőt. Gondoltam, rákeresek a neten, hogy melyik lehet a legjobb, oszt’ bepipálom ezt a feladatot.

De azt nem gondoltam volna, hogy ez ilyen macerás lesz! Beírtam a gugulba, hogy vércukorszint mérő, és máris vagy ezer találatot dobott ki. Na, mondom, melyiket válasszam? Mindegyik gyártó azt állította magáról, hogy ő a legjobb, de hát ezt bárki bemondhatja magának.

Aztán szerencsére rátaláltam erre a szájtra, ahol volt egy liste a legjobb mérőkről. Mondok, ez kell nekem, lássuk, mit tudnak! Volt ott minden, teszt, vásárlói komment, meg minden, szóval jól ki lehetett silabizálni, melyik mit tud.

Először kinéztem magamnak egy németet, mondom, ezek a precízek. De amikor megláttam, hogy egy vese meg három lép az ára, hát kicsit elment a kedvem. Mit csináljak, nem azért keresek, hogy egy ilyen kütyüre ráverjem a fizu felét!

Aztán láttam valami kínai cuccokat, hát azok árban egész jól néztek ki. De mikor elkezdtem olvasni a kommenteket, hogy ez szart mér, az meg két nap után bedobja a törülközőt, hát inkább passzoltam. Kösz, nem kell a kínai dömping.

Na, de aztán megakadt a szemem egy amcsi gyártón, az AccuCheckeren. Hát ez nagyon adta, mindenki dicsérte, hogy milyen egyszerű használni, meg hogy milyen pontosan mér. Már majdnem rákattintottam a „Vigye!” gombra, amikor megláttam még egy érdekes opciót. Ez egy koreai gyártó volt, és legalább olyan jónak tűnt, mint az amcsi. Na, és képzeld, még olcsóbb is volt! Ráplusszban volt benne kékfog, szóval a mérési eredményeket rögön be lehetett lőni a telcsimbe. Na, mondom, ez az!

Aztán kicsit rákerestem még erre a koreai cuccra, és mindenhol csak azt olvastam, hogy milyen csúcsszuper. Úgyhogy nem sokat lacafogtam, bepakoltam a virtuális kosaramba, oszt’ csekk!

És bazmeg, hát nem volt igazam?! Azóta mindennap csipogatom magam, és be is lövöm a telcsibe az eredményt. Az a grafikon meg úgy néz ki, mint egy Himalája, pedig próbálok odafigyelni, mit eszek. De legalább tudom, mihez tartsam magam, nem az ujjamból szoptyantom, hogy most épp’ mennyi a cukrom.

Úgyhogy ha te is ilyen cukros vagy, vagy csak kíváncsi vagy, hogy mi a helyzet, akkor tuti nézd meg ezt az oldalt. Ahogy látom, elég emberien eligazítanak, oszt’ mellé még a legjobb cuccokat is kiszúrják neked. Megéri az árát, azt mondom! Na jó, rohanom kell, mindjárt jön a következő szuriidő. Stay cool, tesó!